MAGYARORSZÁG ÚJ TÖRVÉNYT VEZET BE AZ ONLINE SZERENCSEJÁTÉK SZABÁLYOZÁSÁRA

Compartir

Hamarosan megszűnik Magyarországon az online sportfogadás állami monopóliuma.Az ország parlamentje nemrégiben új jogszabályt vezetett be az online szerencsejátékokra vonatkozóan.Az új törvény alapvetően a magántulajdonban lévő cégek előtt nyitja meg az online teret.

Magyarországon 2014 óta állami monopólium van az online sportfogadás biztosításában.A 100%-ban állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt. a mai napig egyedüli legális sportfogadási szolgáltatóként működhetett.

Ez hamarosan megváltozik az új jogszabály bevezetésével.

A jogszabály régi változatában csak a szárazföldi kaszinók kérhettek engedélyt online kaszinókhoz vagy onlinepókerhez.

Az új javaslat lehetővé teszi az Európai Gazdasági Térségen (EGT) belüli üzemeltetők számára, hogy engedélyt kérjenek Magyarországon.Erről az iGamingBusiness weboldal számolt be, amely az online kaszinó- és sportfogadási iparág fejlődésével kapcsolatos híreket takar.

A változtatások célja a játékosok magasabb szintű védelmének biztosítása.A törvényjavaslat a következőképpen szól:A tervezet célja a távszerencsejáték liberalizálása a játékosok védelmének hangsúlyozásával és a játékosok érdekeit védő garantált szabályozási elemek bevezetésével.

Összességében az új törvénynek versenyképesebb környezetet kell teremtenie, és több lehetőséget kell biztosítania a játékosoknak.Egyúttal kaput nyit az érdeklődő szerencsejáték-cégek számára, hogy megfelelő módon lépjenek be a piacra és építsenek ki ott hivatalos jelenlétet.

Magyarország online szerencsejáték-engedélyei

Az új online szerencsejáték-politika Magyarországon az Egyesült Királyság 2005-ös szerencsejáték-törvényéhez hasonlít.Valamennyi európai szolgáltató kérhet engedélyt szolgáltatásainak magyarországi nyújtására.

Azok a szolgáltatók, akik az elmúlt tíz évben engedély nélkül kínáltak online szerencsejátékot Európában, nem kapnak engedélyt az országban.

Ez a rendelkezés kizárhat néhány nagynevű üzemeltetőt, de ez nem ritka a modern online szerencsejáték-törvényekben.

A szabályozó országok arra törekednek, hogy biztonságos környezetet teremtsenek a játékosok számára, és biztosítsák, hogy az engedélyesek megbízhassanak a szabályok betartásában.Azok a cégek, amelyek úgy döntöttek, hogy megfelelő engedély nélkül működnek a szabályozott piacokon, nem felelnek meg ennek a számnak.

Az új törvényjavaslat a hitelkártya használatát is engedélyezi az online befizetésekhez.A feltétel az, hogy elismert pénzforgalmi szolgáltatóhoz kapcsolódjanak.További feltétel, hogy a szolgáltatónak legalább 2,8 millió eurós (körülbelül 3 millió dolláros) jegyzett alaptőkével kell rendelkeznie.

Az engedély sem ingyenes, mert Magyarország államkincstárát 1,7 millió euróból (kb. 2 millió dollár) kell fedezni.Még nem határozták meg az új magyarországi online szerencsejáték-szolgáltatók adókulcsát.